Online Student | Student Lifestyle - Muzica, referate, jocuri

Studenti 100%

+HOME | ASLS

 Net:   ScoalaOnline   BEST JOBS - Locuri de munca pt. tineri!    FORUM ASLS | EUROPA

ASLS CAMPUS - Studenti, studente, referate, ong, muzica mp3, chefuri, fete, bancuri, cazare la camin in bucuresti, spalare automata, printare in campus, locuri de munca

CAUTARE ONLINE

 HOME EDITORIAL PORTAL ONG  PORTAL EDU  MUZICA MP3  REFERATE

BANCURI  VERSURI MUZICA  JOCURI  Grile Rezolvate  Reviste Femei  PORTAL

+ScoalaOnline Romania |  Este unul dintre cele mai interesante site-uri educationale din Romania si va pune la dispozitie sute de informatii utile - o sa va tina cu zilele in fata calculatorului!

URL: www.e-scoala.ro

+Asociatia Studentilor FLLS | Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine este una dintre cele mai tinere asociatii studentesti si realizeaza proiecte indraznete pentru sectorul ONG de la noi.

> http://www.asls.ro

Amelie.ro iti aduce zilnic cele mai faine stiri si noutati din domeniul modei - un site complet pentru femeile care stiu ce vor si sunt la zi cu viata mondena si cele mai fierbinti trenduri din toata lumea: rochii de seara, costume de baie, accesorii, haine si shoe du jour!

> www.amelie.ro

+JOB STUDENTI | Locuri de munca part-time si full-time pentru studenti: vrei sa castigi mai usor banii de buzunar? vrei sa muncesti in america pe perioada vacantei? viziteaza acest site studentesc

> www.job-studenti.ro

 Editoriale

   +EDITORIAL STUDENTESC 

 Alte editoriale:  Bogdan Gavrila |  Oana Mosoiu |  Mihaela Onofrei  |  Alexandra Batar |  Doru Ionescu

 

ARHIVA:  Mihai Manole - Visam, vorbim pe limba ta!

  Consuela Iordachita - Aproape se duse iarna...
  Cristina Caramihai - Pentru studentii pesimisti
  Cristina Caramihai - Eu nu vreau sa cresc

Interviu cu Domnul Academician Constantin Bălăceanu Stolnici

Aurel-Herman Ana Maria Nicoleta

Domnul Academician Constatin Bălăceanu Stolnici este membru de onoare al Academiei Române, reputat specialist în neurologie, cercetător ştiinţific şi profesor universitar. Se numără printre întemeietorii neurociberneticii ca ştiinţă aducând contribuţii originale în studiul sistemului nervos din punct de vedere cibernetic.

1.- Ce contează mai mult, ce spui sau cum spui?
- Depinde. În esenţă ceea ce spui este mai important dar în viaţa practică dacă nu ştii să spui într-o anumită formă (e cazul discursului politic) poţi să pierzi, dar nu numai, aceeaşi situaţie o avem şi într-o relaţie afectivă. Există veşmântul limbajului precum mimica, gestica, tonaliatea etc., care diferenţiază un actor mare de un actor mic, un orator mare de un om politic mediocru.

2.- Ce credeţi că implică o educaţie adevărată?
- Cu siguranţă respectul faţă de celălalt. Să-l deranjenzi cât mai puţin pe celălalt.

3.- Dat fiind faptul că se poate vorbi de succes şi în absenţa valorii, după cum se poate vorbi şi de valoare în absenţa succesului, care ar fi , în general, relaţia dintre aceşti doi termeni şi, mai ales, care ar fi astăzi aspectul definitoriu al respectivei relaţii?
- E greu! La această întrebare se poate răspunde cu o carte. Sunt reale valori dar care nu au fost recunoscute (vezi Van Gogh-care a murit în mizerie, Richard Wagner-care a trăit mai mult din banii altora) datorită imposibilităţii de comunicare s-au pur şi simplu au depăşit epoca.
Succesul în absenţa valorii este de fapt Teoria imposturii, adică numai impostorul are talentul să se prezinte într-o valoare ireală.
Dar totuşi este foarte dificil de menţinut şi îmi aduc aminte de ceea ce a spus Ana Aslan ?dacă nu te lauzi tu pe tine, cine să te laude�.

4.- Ce părere aveţi despre ce a spus Wilhelm de Orania: ?Nu este nevoie să reuşeşti ca să perseverezi şi nu este nevoie să speri ca să întreprinzi�?
- Da. Perseverarea este legată de reuşită dar eşecul este simulatorul perseverenţei. ?Nu este nevoie să speri ca să întreprinzi� nu ştiu cât de adevărată este sintagma aceasta, când porneşti la drum ai o motivaţie deci o speranţă.

5.- Credeţi că tineretul are nevoie de provocări sau de limite (de aripi sau de plumb)?
- Oricine are nevoie de provocări, istoria s-a făcut din provocări, în nici un caz omul nu are nevoi de limite.

6. - Omul poate să devină un militant activ al propriei desăvârşiri, aceasta înseamnă manifestarea unei exigenţe sporite faţă de sine. Perfecţionarea de sine se face printr-o acţiune susţinută de autocorectare, de autoeducare. La temelia acestora stă autoconvingerea, însoţită de autoaprobare şi autodezaprobare. Autocontrolul este o calitate umană foarte dezvoltată la oamenii de seamă şi poate lua forme variate. Cum se manifestă în cazul Dumneavoastră şi sub ce forme?
- Omul poate avea două trăsături de personalitate valoroase: improvizarea şi perfecţiunea, bineînţeles cea mai valoroasă este perfecţiunea. Cea mai perfectă improvizare este autocontrolul. Perfecţiunea presupune un feed-back, adică tu constaţi sau ţi se atrage atenţia şi îţi deschizi urechea către critică. Elementul esenţial este să ştii să asculţi şi să accepţi criticile.
Eu personal m-am autocontrolat dar am ascultat criticile.

7. - Ce credeţi tinerii din ziua de azi trebuie lăsaţi să se ?descurce� sau trebuie ajutaţi să ?răzbată�?
- Şi una şi alta. Profesorul meu Ion Vintilă spunea: ?Trebuie să iei tinerii să-i îndrumi, să-i duci până la marginea pădurii după aceea îi laşi acolo în întunericul pădurii să se descurce�. Tinerii nu pot lua totul de la zero.

8. - Societatea Românească pentru a se integra în Uniunea Europeană are nevoie de un salt. Se ştie că orice salt trebuie să aibă un punct de plecare, poate fi definit acest punct de plecare?
- Apartenenţa la Europa nu se face prin salt ci prin schimbări uşoare politico-administrative, culturale, estetice etc. Nu este nevoie de un salt. Cultura are oroare de salturi.

9.- Care credeţi că este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un tânăr din ziua de azi?
- Cea mai importantă calitate este ?să înveţe�. Mie mi-a fost foarte greu în timpul regimului comunist datorită faptului că făceam parte dintr-o familie de boieri, eu am răzbit pentru că am învăţat. Din experienţă pot să mai spun că tânărul trebuie să fie preocupat, să facă o profesie prin care să fie apreciat datorită valorii reale.

10.- Care ar fi rigorile succesului?
- Succesul are o mare dependenţă de conjunctură. Succesul depinde şi de personalitate. O personalitate puternică reuşeşte să acumuleze datele sistemelor de referinţă, se adaptează situaţiilor, este un succes determinat. Omul pregătit detectează evoluţia care îi oferă succesul. Desigur există şi un succes întâmplător(de conjunctură), de exemplu câştigul la Loto, dar nu trebuie bătută moneda pe acest tip de pseudosucces.

Domnul Academician mi-a oferit nişte sfaturi pe care vi le împărtăşesc şi vouă:
1. Să înveţi � învâţarea îţi dă siguranţă şi îşi întăreşte respectul de sine;
2. Să fii deschis către informaţie � o bună informare îţi asigură o bună orientare în viaţă;
3. Să fii puternic � puterea este capacitatea noastră de a acţiona, curajul de a îndeplini ceva;
4. Să îţi împarţi viaţa cu semenii � relaţiile interumane se bazează pe încredere, încrederea este nodul afectiv dintre doi oameni, dacă doi oameni au încredere unul în celălalt atunci ei se pot bucura de o interdependeţă productivă;
5. Să fii modern � a nu se confunda cu ,,să fii la modă� � ci cu sensul de a te elibera din strânsoarile trecutului, să crezi că în fiecare zi lumea progresează, iar tu trebuie să şti cu ce , să-ţi doreşti să beneficiezi de progresul ei. Şi nu uita că tot timpul trebui să ai aspra ta ,,busola morală�.

 

 Alte editoriale:

 Bogdan Gavrila |  Oana Mosoiu |  Mihaela Onofrei

 Alexandra Batar |  Doru Ionescu

 

OFERTE DE MUNCA:

LOCURI DE MUNCA:

TOP JOBS:

www.asls.ro | www.onlinestudent.ro | www.e-scoala.ro | www.limbi-straine.ro | europa.asls.ro | cazari.asls.ro

+Acest site face parte din reteaua ASLS Romania - Toate Drepturile rezervate ASLS 2004 - 2010

Noutati pe Internet:

Esti student si vrei sa faci un ban cinstit?

 

CAZARE PENTRU TINERI

Site-uri favorite:

Locuri de munca part-time si full-time pentru studenti | www.job-studenti.ro

Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine | www.asls.ro

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine - Universitatea din Bucuresti | www.limbi-straine.ro

Cele mai tari petreceri studentesti din Regie | www.petrecere.tk

Lectii, resurse limbi straine, referate, jocuri, dictionare, manuale | www.e-scoala.ro

 

Voteaza ASLS in top100!

Imagine Romania!

ASLS - www.asls.ro